Pages

Friday, May 28, 2010

Ucapan Perasmian Pejabat AQSA

Aqsa Syarif yang baru sahaja ditubuhkan untuk memimpin arus perdana di dalam isu Palestin telah memainkan peranan yang besar setakat ia ditubuhkan. Bermacam-macam projek besar telah dilancarkan, dan pelbagai siri ceramah Palestin telah diadakan secara besar-besaran, di bermacam-macam tempat di seluruh negara. Masyarakat pula menyambut Aqsa Syarif dengan penuh alu-aluan.

Berikut ini sedikit sebanyak latar belakang penubuhan Aqsa Syarif yang diceritakan oleh pengerusinya, Ustaz Hasanuddin Mohd Yunus, di dalam ucapan perasmian pejabat baru Aqsa Syarif. Pada malam tersebut, beliau telah bertolak ke bumi Turkey untuk bersama-sama di dalam misi LL4G.No comments:

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    "Jalan dakwah hanya satu. Jalan inilah yang dilalui oleh Rasulullah s.a.w. dan para sahabat baginda. Demikian juga kita dan para pendokong dakwah, sama-sama melaluinya berpandukan taufik dari Allah s.w.t. Kita dan mereka melaluinya berbekalkan iman, amal, mahabbah (kasih sayang) dan ukhuwwah (persaudaraan). Rasulullah s.a.w. menyeru mereka kepada iman dan amal, kemudian menyatupadukan hati-hati mereka di atas dasar mahabbah dan ukhuwwah. Berpadulah kekuatan iman, kekuatan akidah dan kekuatan kesatuan. Jadilah jamaah mereka jamaah yang ideal sebagai model. Kalimahnya mesti lahir dan dakwahnya pasti menang walaupun ditentang oleh seluruh penghuni muka bumi ini." [Syeikh Mustafa Masyhur]