Pages

Tuesday, August 3, 2010

Nikah, Connecting People

Agak lama semenjak post terakhir saya di sini. Dalam kesempatan yang ada ini, saya ingin berkongsi satu forum yang menarik berkaitan satu topik yang hangat di kalangan pemuda-pemudi; Nikah.

















6 comments:

YamaShita KaiTo said...

hahaha~

ehem2...

macam nak suh kawen awal je nie....

huhu~ ^_^

DiNa-DiaNa said...

kawen awal??huhuhu...
fulus kering cmne nak kawennye??

huhuhuhuhu....

Mashizaki Keikan said...

Sebab tu kena plan dari awal, macam yang ustaz Maszlee Malik sebut; "Ustaz dari lepas SPM lagi dah plan nak kawen dah..."

LEpas tu dari situ dia start kumpul duit.

Takkan laa, dua bulan lagi nak kawen, hari ni baru nak start kumpul duit.?

AmirSyafiq said...

ye.ye.
ana.kumpul.lah.nih.
(nada.mengeluh)

lil Biruny said...

salam alayk~

Hoho.. ana rasa, ini post yang paling lama ana singgah.. T_T videonya panjang tapi menarik..

p/s : Abang kita yang seorang bila lagi? Mohon doanya untuk ana juga. ^_^

Mashizaki Keikan said...

Perkongsian-perkongsian yang menarik dan santai dari semua ahli panel, serta point-point yang bernas dari ustaz Maszlee Malik. Memang best dengar perkongsian pengalaman orang...

Abang mana ni? Ana eh? haha~

Ana doakan nta syeikh...

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    "Jalan dakwah hanya satu. Jalan inilah yang dilalui oleh Rasulullah s.a.w. dan para sahabat baginda. Demikian juga kita dan para pendokong dakwah, sama-sama melaluinya berpandukan taufik dari Allah s.w.t. Kita dan mereka melaluinya berbekalkan iman, amal, mahabbah (kasih sayang) dan ukhuwwah (persaudaraan). Rasulullah s.a.w. menyeru mereka kepada iman dan amal, kemudian menyatupadukan hati-hati mereka di atas dasar mahabbah dan ukhuwwah. Berpadulah kekuatan iman, kekuatan akidah dan kekuatan kesatuan. Jadilah jamaah mereka jamaah yang ideal sebagai model. Kalimahnya mesti lahir dan dakwahnya pasti menang walaupun ditentang oleh seluruh penghuni muka bumi ini." [Syeikh Mustafa Masyhur]